Lerbakkens Bryghus.

Oversigt over mine bryg:

B1, okt 06 - Coopers Old Dark Ale. En færdig dåseøl - klar til bryg af 25 liter øl. Hvis vejledningen havde oplyst, at det hele skulle koges et kvarters tid, så havde det nok været vellykket, med det blev ikke kogt og gik i vildgæring.
B2, dec 06 - Futteøl, 10 liter Pale Ale på 5 %. Opkaldt efter vores gamle Golden Retriever hund, hvor jeg forsøgte at ramme hans farve på pelsen. Ligner og smager som den nye Blå Tuborg.
B3, dec 06 - Lighthouse Porter 1, 11 liter Porter. Da en porter skal eftergære i lang tid, så gik den i vildgæring grundet utæthed i låg på gæringsspanden. Den smagte ellers hammergodt indtil ugen før det gik galt.
B4, jan 07 - Mild Ale, 12 liter på 4,6 %. En dejlig blød mørk øl. Smager i retning af en alm Hvidtøl bare med højere alkohol.
B5, feb 07 - Lerbakke Dubbel 1, 11 liter belgisk klosterøl. Den skete der et eller andet mystisk med helt fra starten. Gæringen gik i stå og var ikke til at få i gang igen - jo, vilde bakterier kastede sig over den.
B6, apr 07 - Futtes mindeøl, 15 liter som B2. Hedder nu mindeøl, da Futte døde i mellemtiden.
B7, apr 07 - Lighthouse Porter 2, 12 liter Porter på 6 %. Første bryg i min nye koniske gærtank. Denne gang kom den helt igennem processen. Smager utrolig godt, fuldt på højde med de bedste professionelle bryg.
Fandt en glemt flaske i sommeren 2009, og den var stadig super!!
B8, maj 07 - Tripel 1 (Westmalle klon), 12 liter Tripel på 8,3%. Kanon øl, efter lang modning, så smager den himmelsk, sådan lidt sherryagtig. Eneste umiddelbare fejl er at gæren var død ved tapningen, så der ikke kom ret meget skum på.
Blev i november 2007 omdøbt til en Juleøl, da smagen nu er meget juleagtig krydret.
B9, juni 07 - Hvedeøl 1, 13 liter på 5,6%. Dejlig frisk sommerøl.
B10, nov 07 - Brown Ale, 13 liter på 4%. Det var første bryg i elgryden, så den blev lidt tynd for udstyret drillede lidt.
B11, dec 07 - Stout 1, 17 liter på 5,5%. Den blev en lidt mere tør udgave af Lighthouse Porteren, men også rigtig god.

Det var hvad der nåede at blive brygget på Lerbakken i Helsingør. Efter købet af Straahatten på Langeland blev tiden mere kneben, så der blev kun drukket købeøl i en lang periode.

Planlagte bryg:
Jeg har en drøm om at lave en rigtig hvidtøl - nisseøl. Men det kræver en speciel teknik og også en speciel gær, så det bliver nok kun ved drømmen.

Efterskrift.

Jeg håber med dette at have vakt interessen for at prøve at brygge lidt godt øl selv.
HØJT SKUM!!!

Retur til brygsiden.

Udgave 1.03, revideret 29.06.2010.

Send post til Webmaster: info"snabel-a"oz7ya.dk.